Nem árt felkészülni a metaverzumos kockázatokra

Kapcsolódó cikkek

Nem árt felkészülni a metaverzumos kockázatokra

Nem árt felkészülni a metaverzumos kockázatokra

biztonság

1 perc

Ahogy egyre több pénz áramlik a virtuális világ újabb fejlesztéseibe, úgy a csalók is rárepülnek a szabályozatlanságból adódó kiskapukra.

A megosztott virtuális környezetek és a metaverzum még aránylag új területnek számítanak, de már most is a vállalatok, az intézményi vagy magánbefektetők és az egyéni felhasználók is dollármilliárdokat költenek a digitális árucikkekre.

A készpénz gyors beáramlása és az új tér teljesen bizonytalan szabályozása azonban a csalások és kibertámadások terepévé teszi a metavilágot. Azért is fontos lenne óvatosan közelíteni az ilyen üzletekhez, mert akit a virtuális termékekkel vernek át, az a jogorvoslati lehetőségekben sem fog bővelkedni.

A Cisco Talos Intelligence Group fenyegetéskutatói arra figyelmeztetnek, hogy a metaverzumban megjelenő új technológiák, a kriptovaluta-tranzakciókon és az elosztott architektúrán alapuló eszközök a megtévesztésére is új lehetőségeket kínálnak.

Az internetes bűnözők pedig sikeresen alkalmazhatják az internet kezdeti időszakára visszanyúló taktikákat, amikor még sokkal könnyebb volt megbízható szereplőknek kiadniuk magukat – írta a Bitport.

A Business Insider a Talos műszaki vezetőjét idézi, aki szerint a kibertámadások egyik új típusa az intelligens szerződésekre vagy a blokklánc alapú kódrészletekre épül, amelyek bizonyos feltételek teljesülése esetén automatikusan lefutnak.