Az új hangszóró akár a nassolnivalót is megrendeli

Az új hangszóró akár a nassolnivalót is megrendeli

Az új hangszóró akár a nassolnivalót is megrendeli

még több IoT

2 perc

Az amerikai fogyasztók hamarosan már a webáruházával népszerűséget szerző Amazon Echo névre keresztelt hangszórója segítségével is házhoz rendelhetnek termékeket vagy irányíthatják háztartási készülékeiket.

Az internetre csatlakozó eszközre egy hangfelismerő szoftvert telepítettek fel, ennek révén a felhasználók hangutasítások alapján vásárolhatnak, játszhatnak le zenéket, illetve olvashatják el a híreket. A berendezésre most már le lehet adni a legelső előrendeléseket, azt követően, hogy sikeresen lezárult a készülék tavaly novemberben megkezdődött tesztelése.

„Az Amazon Echo az intelligens eszközök egy teljesen új kategóriáját képviseli, amely a felhasználó hangutasításaira épül – a készülék mindig be van kapcsolva, az irányításához a fogyasztónak nem kell a kezét használnia, ráadásul rendkívül gyors. A hangszóró tulajdonosainak pusztán csak információkat, zenét, híreket, vagy időjárás-jelentést kell kérniük a berendezéstől, és pillanatokon belül meg is kapják a választ” – derül ki a fejlesztő vállalat leírásából.

Az Amazon bedobta magát az okosotthonokban >>Ha épp fogyóban vannak az otthoni élelmiszerei, feltöltené a nassolnivalókból álló készletét, vagy több szigetelőszalagra van szüksége a garázsban, akkor csak meg kell kérnie az Echo-t, hogy megrendelje az utánpótlást. Az okos hangszóró a korábbi vásárlásainak a listáját is eltárolja, ez alapján rendel az éppen raktáron lévő, elsődleges fontosságú termékek közül, az előre beállított fizetési módot és számlázási címet használva. Hogyha a készülék a korábbi bevásárló listáin nem szereplő terméket talál, akkor az Amazon népszerűségi toplistája alapján ajánl új árucikkeket, amelyekről a felhasználó dönti el, hogy kipróbálja-e.

Az Amazon Echo-t úgy tervezték meg, hogy a Belkin WeMo, valamint a Philips Hue intelligens világítási készülékeivel is össze lehet kapcsolni. Ennek révén a felhasználók már azelőtt felkapcsolhatják a lámpát, hogy kikelnének az ágyból, beindíthatják a ventillátort, vagy a fűtést, miközben a kedvenc karosszékükben olvasgatnak, de akár tompíthatják is a fényeket a kanapén fekve, ha egy filmet szeretnének megnézni – mindezt úgy, hogy a kisujjukat sem kell mozdítaniuk.

Mosópor, öblítő és M2M - Így működik az okos mosógép >>A hangszóró viszonylag nagy távolságból is képes felismerni a hangutasításokat, ugyanis az eszközt hét, rendkívül érzékeny mikrofonnal látták el, amelyek tisztán hallják a felhasználókat, bármely pontján tartózkodjanak is a szobának. A fejlett technológia kombinálja az egyes mikrofonok által begyűjtött jeleket, hogy kiszűrje a zajokat, a visszhangokat, illetve azt, ha esetleg több ember is beszél a háttérben. Az Amazon tervei szerint az intelligens hangszóró 179.99 dolláros – vagyis átszámolva mintegy 50 ezer forintosáron kerül kereskedelmi forgalomba, az első szállítmányok jövő hónapban érkezhetnek meg a megrendelőkhöz.

Forrás: NFC World +